Sommerhus Thorsminde - tæt på Nissum Fjord og Vesterhavet

I Thorsminde-området kan I nyde den dejlige udsigt til fjord, klit og hav.

Havnen i Thorsminde syder af charme og livlig aktivitet. Kig ind i auktionshallen, når der afholdes fiskeauktion for turisterne. Det går stærkt, så man skal virkelig være vågen, hvis man skal følge med! Det er en oplevelse, I ikke må gå glip af.

Thorsminde er en by med en meget speciel beliggenhed på den smalle landtange mellem Vesterhavet og Nissum Fjord. Storme og stormfloder er voldsomme oplevelser, som har præget befolkningen i Thorsminde. Det er ikke blot i dagene under og efter sådanne begivenheder, hvor man husker døgn med konstant indsats. Når det værste er overstået, kommer der ofte lange perioder, hvor digerne skal sættes i stand.

Thorsminde har også en interessant historie at fortælle. Én af de største strandingsulykker med næsten 1400 omkomne skete i 1811 ud for Thorsminde. Her forliste to store engelske linieskibe St. George og Defence. Denne tragiske begivenhed er baggrunden for, at det første strandingsmuseum blev grundlagt i Thorsminde. På museet kan man i dag se en lang række genstande fra de to engelske skibe. Find flere informationer om Thorsminde by her.

Per 1. januar 2018 ændrer vi navn til Feriepartner Vedersø Klit. Hvis du ønsker at leje et sommerhus i Thorsminde til næste år, sker det på vores nye hjemmeside.

  • Brede sandstrande
  • Skøn natur
  • Gode cykelruter
  • Stor hundeskov

Søg sommerhus i Thorsminde

Thorsminde, ægtepar på stranden
Bro ved stranden, Thorsminde

Tag ud i naturen eller dyk ned i Thorsmindes historiske fund

Fiskere Thorsminde i Vestjyallnd

Fiskeferie

Gammelt Skib I Vandkant

Strandingsmuseum St. George

Området ved Thorsminde er et sandt eldorado for lystfiskere, så tag fiskestangen med. Der er gode chancer for at fange lækkerier til frokostbordet. På Havnevej i Thorsminde tæt på havnen finder I butikken, Fisk & Fritid, som har det største udvalg af lystfiskegrej, madding til lystfiskeri, friske sandorm, regnorm, tigerorm og børsteorm. Er I til historiske oplevelser, kan I med fordel besøge Strandingsmuseum St. George tæt på Vesterhavet. Her finder I flere tusinde dykkerfund fra vraget af det store britiske orlogsskib ”St. George”, der forliste ved Thorsminde d. 24. december 1811. Museet byder også på spændende oplevelser for de mindste i familien i børnemuseet med bl.a. ubådsperiskop og akvarium. Find inspiration til flere oplevelser i ferien ved vestkysten.

Drone Video - Thorsminde set fra oven

Bro ved stranden, Thorsminde
Thorsminde Strand Skilt

Hovederhvervet i Thorsminde er fiskeri, og det har naturligvis sat sit præg på byen. Det er altid spændende at se, når kutterne kommer ind fra havet og losser fiskene. Havnen ligger lige bag klitterne og indsejlingen. Den afgrænses af to lange moler ud i Vesterhavet. En spadseretur ud på molerne er – uanset vejret – altid en oplevelse. Hele området er et yndet område for lystfiskere fra tidligt forår til sent efterår.